Doorgaan naar inhoud
Wat kom jij vandaag proeven in onze slijterij?
Wat kom jij proeven in onze slijterijen?

Veelgestelde vragen

Bestelling ophalen?

Als je graag je bestelling komt ophalen is dit mogelijk in de slijterijen in Amsterdam, Haarlem, Amersfoort en Tilburg én bij ons distributiecentrum aan de Plesostraat 12J in Amsterdam. Geef bij je online bestelling in de notities aan waar je de bestelde dranken wilt ophalen en we zetten de dranken voor je klaar. Vaak is dit binnen een paar uur en uiterlijk binnen 24 uur. Eventueel in rekening gebrachte verzendkosten worden teruggestort.

Locaties

Onze dranken zijn te koop in onze slijterijen in Haarlem, Amsterdam, Amersfoort en Tilburg én online te bestellen. 

 • Westerstraat Amsterdam (Hoek eerste Boomdwarsstraat)
 • Grote Houtstraat 110, Haarlem
 • Utrechtsestraat, Amersfoort
 • Frederikstraat, Tilburg

 • Openingstijden

  Zie hier voor actuele openingstijden.

  Proeven

  Wij denken dat proeven de beste manier is om te begrijpen hoe goed alcoholvrije dranken tegenwoordig zijn. Hierdoor kun je zelf bepalen wat jij lekker vindt. We helpen je natuurlijk ook graag met ons deskundig advies. NIX & NIX is de specialist in alcoholvrije producten. In heel veel dagelijkse producten zit een klein beetje alcohol. Zo zit er in een rijpe banaan, brood of een glas fruitsap een klein beetje alcohol. Dit komt door de natuurlijke gisting die in producten en in jouw eigen lichaam voorkomt. Alle producten met minder dan 0.5% alcohol vallen niet onder de alcoholwet en volgens de warenwet mag er door natuurlijke gisting maximaal 0.5% alcohol in producten zitten. Wij geven bij onze producten duidelijk aan wat het alcoholpercentage is. Wil je echt 0.0% kijk dan altijd goed op het label en geef dit bij je aankoop aan.

  Veel suiker in alcoholvrije dranken?

  In alcoholvrije dranken zitten veel minder calorieën dan een drank met alcohol. Voor bieren is dit vaak 50% minder en voor wijnen 70 tot 80% minder. In alcoholvrije gins en rums zitten vrijwel geen calorieën. Om 1 gram alcohol aan te maken is ongeveer 1,7 gram suiker nodig. Dit zijn daarom ook veel van de calorieën die in dranken met alcohol zitten. Omdat de alcohol ontbreekt in alcoholvrije dranken, ontbreken dus ook deze calorieën. Soms wordt er voor de smaak of het mondgevoel in alcoholvrije wijn een beetje suiker of geconcentreerd sap toegevoegd. Zelfs met deze paar gram suiker zitten er nog steeds 70-80% minder calorieën in alcoholvrij wijnen. Wil je precies weten wat er in je drank zit? Raadpleeg dan het etiket.

  Informatie over verzendingen

  Bij NIX & NIX doen we ons best om jouw bestelling op werkdagen binnen 48 uur te bezorgen via PostlNL. Gedurende vakantieperioden en nationale vrije dagen kunnen verzendtijden vertraagd zijn. De kosten van transport binnen Nederland worden bij afrekening berekend.Wanneer jouw order is aangemeld bij PostNL ontvang je een track en trace code om de zending te volgen.

  Verzendkosten

  Verzending is gratis als je voor €49,98 of meer aankoopt. Onder dit bedrag vragen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 4,95 voor Nederlandse bestellingen. 

  Problemen bij bestelling of levering

  Als er iets misgaat tijdens de bestelling, betaling of levering van jouw producten neem dan even contact met ons op via hello@nixennix.com. We zullen je dan zo snel en goed mogelijk helpen.

  Ruilen en retouren

  Voor informatie over ruilen en retouren verwijzen wij graag naar ons Retourbeleid.

  Status van je bestelling

  Je kunt de status van jouw bestelling eenvoudig checken via de verzendbevestiging die je per email ontvangt. Deze email bevat een Track & Trace code waarmee je kunt volgen wanneer jouw bestelling wordt afgeleverd. 

  Producten geschikt voor zwangere vrouwen

  De meeste producten die we verkopen zijn geschikt voor zwangere vrouwen. Er zijn echter producten waar Ginseng of CBD inzitten waarbij gebruik wordt afgeraden als je zwanger bent. In de ene alcoholvrije wijn zit maximaal 0.5% alcohol en in sommige zit 0.0%. Wij proberen dit zoveel mogelijk aan te geven bij de product omschrijving. We raden je aan om ook zelf goed te checken of het product voor je geschikt is.