Doorgaan naar inhoud
De Eerste Alcoholvrije Slijterij van Nederland
De Eerste Alcoholvrije Slijterij van Nederland
Wijn, maar dan anders.

Wijn, maar dan anders.

Wijn, maar dan anders.

Van de verschillende categorieën dranken die wij aanbieden is wijn het meest gecompliceerd. Officieel mag het ook geen wijn worden genoemd maar wordt alcoholvrije wijn gekwalificeerd onder limonade. Ondanks dat er een hoop investeringen in onderzoek en nieuwe technieken worden gedaan is het vaak moeilijk om een smaak te krijgen die overeenkomt met een alcoholhoudende wijn. 

Een groot voordeel van alcoholvrije wijn is het lage aantal calorieën. De meeste wijnen in ons assortiment hebben wel 80% minder calorieën dan de alcoholhoudende variant. 

Bij sparkling wijn werkt de bubbel en de temperatuur in het voordeel. Net als bij bier worden de smaakpupillen enigszins verstompt door deze koude en bubbel. 

Rode wijn is het moeilijkste product om naast een echte wijn te leggen. Op het moment dat je verwacht een alcoholvrij Barolo te kunnen proeven in een alcoholvrij rode wijn word je zeker teleurgesteld. Het ontbreken van de alcohol zal de geur niet zo kunnen overbrengen. Maar op het moment dat je puur gaat voor de smaak en de textuur zijn alcoholvrije rode wijnen steeds beter. Wij hebben de CERO Zinfandel en de Aldea Tempranillo in de collectie. Beiden hebben een prima smaak en textuur en zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan een fles Barolo!

Vorig artikel Ons selectie proces