Verpakkingen……guilt-free?

Verpakkingen……guilt-free?

Verpakkingen……guilt-free?

Wij zijn nu ongeveer een dag of 10 live met onze webshop. Superblij zijn we met de eerste orders. De eerste orders betekenen vertrouwen in ons, vertrouwen in ons model en een hoop inpakwerk. Om de eerste orders op te vangen hadden we voor live-gang dozen online besteld, waarmee prima uit de voeten te dachten te kunnen.

Na pakket 3 kwamen we er achter dat het inpakken van verschillende maten flessen net iets ingewikkelder is dan een gestandaardiseerde doos voor 4 wijnflessen te vullen. Vooral de beste orders – en orders die we aanmoedigen – waar spirits, wijn en bier inzitten, bleken veel moeilijker dan gedacht. Vrijwel elke fles heeft namelijk een verschillende hoogte, breedte en gewicht.

Een van onze uitgangspunten toen we met NIX & NIX begonnen was het optimaal en duurzaam gebruikmaken van verpakkingen. Ja, we houden van een cool uitpakmoment. Ja, we houden van een perfect ingepakte doos en ja, het is mooi als iets volledig nieuw is. Maar tegen welke prijs? Wat is de toegevoegde waarde als we een doos laten maken van glanzend karton met plastic randjes als de meeste mensen deze direct na openmaken weggooien?

Gaat dit om een klantervaring te creëren die ons merk verder ondersteunt of is het belangrijkste dat we de flessen en blikjes heel, clean en met een glimlach bij je thuis (laten) brengen.

Voor nu hebben we er voor gekozen om zoveel mogelijk van de kartonstroom te recyclen. Dat betekent dat karton wat binnenkomt als verpakking van leveranciers door ons zoveel mogelijk wordt hergebruikt. We maken er stroken van om de lege ruimtes in dozen op te vullen of er de vakverdeling van te maken. Dit betekent ook dat dozen door ons worden hergebruikt als we bij iemand een thuisbezorging doen.

Wij hopen dat jij, als ons meest waardevolle bezit, een bestelling plaatst omdat we op een toegewijde manier fantastische alcoholvrije dranken verkopen. We denken dat een “guilt-free” uitpakmoment daar een goede toevoeging aan kan zijn.

 

We zijn dus constant bezig om te leren wat de meest efficiënte verpakking is. We doen dit zelf maar zijn ook in gesprek met mensen die er echt veel verstand van hebben. Mocht jij verpakkingstips hebben, horen we die natuurlijk ook heel graag via hello@nixennix.com

 

Greetz, Wim