Doorgaan naar inhoud
Kom je werken in onze nieuwe slijterij in Amersfoort of Amsterdam?
Werken in onze nieuwe slijterij in Amersfoort of Amsterdam?
Slokje Teveel? Net 5 Uitzending

Slokje Teveel? Net 5 Uitzending

Op 27 januari wordt op Net 5 de show "Slokje Teveel?" uitgezonden. Gepresenteerd door Merel Westrik. Speciaal voor dit programma doen twintig bekende Nederlandse vrouwen een boekje open over hun drankgebruik. Waarom drinken ze? Hoeveel drinken ze? Merel gaat vervolgens in gesprek met experts om te bespreken wat de voordelen van minder alcohol drinken zijn. 

Een van de dingen die ze aanhaalt is dat veel mensen alcohol associëren met iets gezelligs. Ook presentatrice Merel Westrik zelf. Ze beseft dat alcohol erg slecht is voor het lichaam en toch ziet ze drank als troost: "Terwijl je iets onaardigs doet voor je lichaam", zegt Merel. Onder andere Anita Witzier, Susan Smit, Roos Schlikker en Isa Hoes hielden een maand lang een alcoholdagboek bij en delen hun ervaringen.

Voor dit programma zijn ook opnames gemaakt in De Eerste Alcoholvrije Slijterij van Nederland van NIX & NIX in Haarlem waar o.a. een aantal mooie cocktails zijn gemaakt door barman Arvid. Daarnaast wordt er met een lekker glas Kolonne Null Sparkling Rosé geproost. 

Speciaal voor dit programma hebben we een tweetal proefpakketten samengesteld. Slokje Teveel Proefpakket 1 en Slokje Teveel Proefpakket 2.

De recepten van de in het programma gepresenteerde heerlijke cocktails kun je via deze link vinden.

Volgend artikel De 1e Alcoholvrije Slijterij van Nederland en de 2e, 3e en de 4e!